Werk

5 fijne dingen aan werken

22 februari 2017

Bron: Pixabay

Er zijn natuurlijk meer dan genoeg redenen te bedenken waarom werken niet fijn is. Maar werken wordt er op die manier ook niet leuker op, toch?
Daarom heb ik een lijstje gemaakt – die natuurlijk gebaseerd is op mijn eigen ervaring – over de fijne dingen aan werken. Het is belangrijk om positief te blijven. Zo blijf je ook lekker in je workflow en dat straal je dan ook uit. En ik denk ook zeker dat als je iets positiefs uitstraalt, dat ook weer aantrekt.

Genoeg van mijn positieve vibe, nu gaan we maar eens naar mijn positieve punten kijken. Want wát vind ik nu fijn aan het werken?

1. Je bent even uit huis.

Ik weet (helaas) als geen ander hoe lastig en zwaar het is om aan huis gekluisterd te zitten. Ook al zit je er misschien tegenaan te hikken, als je er eenmaal bent gaat het weer.

2. Nuttige bezigheid

Naast dat je uit huis bent en in een andere omgeving, ben je ook nog eens heel nuttig bezig. P.S.: Deze nuttige bezigheid wordt ook nog eens elke maand beloond op je bankrekening! KA-CHING!

3. Andere mensen, andere verhalen

Je hebt (een hele hoop) collega’s om je heen. Je hoort allerlei verhalen. Je kunt dingen delen die op het werk gebeuren, kennis delen en soms bouw je zelfs een vriendschap op. Sowieso ben ik altijd een voorstander om nieuwe mensen te leren kennen. Wat mij betreft bestaat er niets leukers dan je wereld op deze manier te verbreden.

Bron: Pixabay

4. Elke dag weer een les

Je bent vast goed in je werk. Ik geloof je meteen, echt waar. Maar je kan mij niet wijs maken dat je nooit iets nieuws leert. En wat is er nou fijner – en beter voor je werkzaamheden – dan je kennis uit te breiden?
Misschien is er wel iets gebeurd, een programma werkt niet bijvoorbeeld. Je wordt dan vanzelf creatief genoeg om een oplossing te vinden. Of je hebt te maken met een moeilijke casus of een klant die een hele vervelende klacht heeft wat lastig is om op te lossen. Er zullen genoeg dingen zijn waar je weer een les uit kunt halen voor een volgende keer. En wellicht kun je een volgende keer zelfs mee voorkomen.

5. Inspiratie

Voor alle bloggers onder ons: Ons werk is natuurlijk een bron van inspiratie. Hoe dacht je dan dat dit artikel was ontstaan? 🙂

 

Dit is natuurlijk pas mijn eerste werkweek en ik heb er pas een paar dagen op zitten. Maar ik heb nu al de voordelen van werken ontdekt.

Wat vind jij fijn aan je werk?

Only registered users can comment.

  1. Wat vervelend om te horen. Ik heb helaas nooit gewerkt, en heb dus altijd gezocht naar een oplossing. Geldt helaas niet voor iedereen. Knap dat je het hebt kunnen accepteren!

 1. Ik vind werken vooral ook fijn vanwege de (gedwongen) regelmaat. Je móet uit bed, je móet naar buiten, je móet wat bewegen (want anders kom je niet bij je werk) en naast al dat moeten, moet je jezelf ook vooral voorhouden dat je dit wílt. Want moeten levert stress op, of zoiets.

  Ik ben heel blij dat ik kan werken. Ik ben ervan overtuigd dat mijn gezondheid achteruit zou gaan als ik geen werk zou hebben, geen reden om er een aantal dagen per week uit te gaan en wat te moeten doen. Want als ik geen werk heb, kan alles ‘morgen’ wel. Blijf ik uitstellen en doe ik uiteindelijk minder, dan ik nu doe in mijn vrije tijd. Denk ik.

  Fijn dat je een baan hebt 🙂
  Ria onlangs geplaatst…Count your blessings (6)My Profile

 2. Ik vind zoveel dingen fijn aan mijn werk, het is voor mij ook de leukste baan die je kan bedenken 🙂 Ook de routine, het ergens heen gaan en de gezelligheid vind ik erg belangrijk. Je bent mede opvoeder, een dankbare maar soms ook lastige taak. Uitdaging alom.
  Ik zou juist wat meer vrij willen zijn, in de vorm van een dag thuis. Ik werk 5 dagen heel onregelmatige uren.. Ik hoop in de toekomst dat hierin geschoven kan worden.

  Zo blij voor je dat je een nieuwe baan hebt, geniet ervan en succes<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge